tekstil okt tekst1

Der vises også forskellige tekstiltryk.

tekstil okt brostrom

Hvordan har Corona-pandemien påvirket dig på godt og ondt? 

Er et spørgsmål kunstneren Inger Margrethe Larsen har haft stillet folk siden COVID-19 ramte verdenen. Dette resulterede i et socialt kunstprojekt under navnet ”Indtryk, udtryk og aftryk”, der rummer en lang række beretninger fra forskellige folk, der alle har noget på hjerte.
Noget på hjerte
Da Corona-pandemien for alvor fik sit greb i Danmark og samfundet lukkede mere eller mindre ned i 2020, tog Inger Margrethe Larsen en beslutning om at starte et socialt kunstprojekt. Et projekt der gav værdi og mening for hende i en ensom tid med begrænset social omgang og et kulturliv på standby. Projektet gav anledning til at tage kontakt til en masse forskellige folk for at opmuntre dem til at dele deres tanker og oplevelser fra en hverdag med Corona.
Svar på spørgsmålet og få et aftryk på dit tøj
Kunstprojektet har resulteret i 50 deltagere, som har svaret personligt på spørgsmålet om, hvordan Corona har påvirket deres liv og hverdag. For at deltage i projektet har Inger Margrethe Larsen lavet et tekstiltryk på de medvirkendes tøj. Tekstiltrykket skal symbolisere et rødt virus, som skal være med til at efterlade et bæredygtigt aftryk i folks personlige garderobe. Dette aftryk skal minde dem om den læring en farlig virus kan føre med sig, og samtidig kan de være én medskaber til fortsat dialog om Corona-pandemien på godt og ondt. I forlængelse af projektet deltager der også gæster fra udlandet med deres aftryk, hvor de besvarer spørgsmålet og samtidig viser deres individuelle virusmutation som et aftryk.

tekstil okt inger
En kunstnerisk smittekæde
Med udgangspunkt i sin sociale boble satte Inger Margrethe Larsen den kunstneriske ”positive” smittekæde i gang, som langsomt voksede til 50 deltagere med historier fra ikke blot Danmark men også med deltagere fra Indien, USA, Frankrig, Tyskland, Nepal, Litauen, Iran, Mexico, Canada og Italien. Det er alle typer folk, børn, unge og gamle med forskellige baggrunde for at få et alsidigt billede.
Som den første der satte kæden i gang udtaler Inger Margrethe Larsen, kunstner sig at ”Livets sårbarhed og vores dødelighed er helt klart kommet tættere på i min bevidsthed.”
Som den sidste i kæden udtaler Søren Brostrøm, Læge og Direktør fra Sundhedsstyrelsen sig at
”Størsteparten af mit liv har været andet end COVID-19. Resten af mit liv vil gå med at jeg kommer fri af COVID-19.”
En kunstner støttet af Statens Kunstfond
Inger Margrethe Larsen arbejder i spændingsfeltet mellem kunst, kunsthåndværk og design og har deltaget i adskillige udstillinger i ind- og udland, som f.eks. ved Charlottenborg Forårsudstilling og Biennalen for Kunsthåndværk & Design. De seneste år har hun været optaget af sociale kunstaktiviteter, hvor hun har inddraget folk i sin kreative proces til formidling af forskellige koncepter. Dette har bl.a. resulteret i soloudstillinger i Indien og senest i USA med temaet Medaljer til hverdagens helte, som var støttet af Statens Kunstfond. Hendes mission er at arbejde med mennesker, fællesskaber, kreativitet og formidling.
Udstilling
De mange historier fra ind- og udland skal ses som en bid historie fra vores tid med en Corona-pandemi, som har berørt os alle i verden på tværs af alder, køn og status. Projektet ”Indtryk, udtryk og aftryk” er blevet til et værk, der udstilles samlet for første gang med en kort videofilm ved:
Udstillingssted for Tekstil, Møntergade 6, 1116 København K. i perioden den 10. sept. – 16. okt. 2021.
Åbningstider: Onsdag - fredag kl. 12-18 - Lørdag kl. 12-16 - www.udstillingssted-for-tekstil.dk
Kontakt: Inger Margrethe Larsen • Mobil: 60 91 42 25 • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.www.imlarsen.com

Foto og tekst: Inger Margrethe Larsen