kbh mus sep1

Foto: Adam Mørk

I forbindelse Golden Days Festival 3.-19. september stiller Københavns Museum skarpt på den græsk-romerske oldtid for flere tusinde år siden, og dens forbløffende lange efterliv.

Her er foredrag om antikkens stilarter, og hvordan du kan spotte den på byens bygninger, byvandring blandt det gamle Roms skulpturer … i København, arkæologiske fund fra hovedstaden med antik udsmykning, og sidst, men ikke mindst, en podcast om de mange antikke spor, der er i selve det nye Københavns Museums bygning i Stormgade 18.
Gå på opdagelse efter det gamle Roms tydelige spor i hovedstaden – der venter en overraskelse eller to! Er du 27 år eller derunder får du desuden fri entré til Københavns Museum og en lang række andre museer i uge 37.

kbh mus sep4
Foredrag: Fra Pompeii til Københavns Museum
Kom til foredrag på Københavns Museum og lær at genkende en række af antikkens stilarter på de københavnske bygninger: Søjler, vægmalerier og beton (!) – hør, hvad der kendetegner forskellige perioders stil fra det gamle Grækenland og Rom. Få indblik i, hvordan antikkens stilarter er blevet brugt i den bygning fra 1894, der nu huser Københavns Museum, her er bl.a. brede borter inspireret af et over 2000 år gammelt alter. Se eksempler på antikkens stile på byens bygninger – så er du klar til at afkode dem, næste gang du bevæger dig igennem byen.

kbh mus sep2
Foredraget kan du opleve 9/9 og 16/9 kl. 19. Køb billet på: https://webshop-historieogkunst.kk.dk/fra-pompeii-til-koebenhavns-museum
Byvandring: Fra Apollon og Den døende galler - kom med på en byvandring rundt til en række mesterværker fra det gamle Rom
Kom også med på byvandring rundt til en række mesterværker fra det gamle Rom. Nedlæggelsen af byens volde i 1850’erne skabte en krans af rekreative anlæg omkring den gamle bykerne. Lige fra Tivoli over Aborreparken (siden bebygget), Ørstedsparken og Botanisk Have til Østre Anlæg. Parkerne indeholdt ud over en interessant beplantning også en rig skat af bronzeskulpturer efter romerske og græske forbilleder.
Kom på byvandring 5/9 og 12/9 kl. 14. Køb billet på https://webshop-historieogkunst.kk.dk/omvisninger/koebenhavns-museum/byvandring-fra-apollon-og-den-doeende-galler-kom-med-paa-en-byvandring-rundt-til-en-raekke-mestervaerker-fra-det-gamle-rom
Arkæologiske fund fra København med inspiration fra antikken
Tag et kig på de mange arkæologiske fund, i Arkæologisk Værksted, som viser tegn på inspiration fra antikken. Her kan du på nærmeste hold studere ovnkakler med guder og gudinder i klassisk stil, glaserede gulvfliser efter romersk forbillede, mytologiske væsner og potteskår med hestespand.
Arkæologisk Værksted sætter fokus på antikken i weekenderne 4/9 & 5/9, 11/9 & 12/9 samt 18/9 & 19/9 kl. 12-1?6.
Køb billet til Københavns Museum som også giver adgang til Arkæologisk Værksted: https://webshop-historieogkunst.kk.dk/entrebillet
Nyt podcastafsnit: Antikke spor i Københavns Museum
Københavns Museum genåbnede i 2020 i en historisk bygning i Stormgade 18. Ejendommen blev bygget i slutningen af 1800-tallet, hvor arkitekturen var inspireret af Italien og antikken, som dengang var super moderne. Det originale udtryk er bevaret og bygningen er i dag en kulturel oase for alle københavnere.
Lyt til podcasten via bl.a. podbean: https://kbhhistorier.podbean.com/e/antikke-spor-i-det-nye-k%c3%b8benhavns-museum/
Varighed: 22 minutter
Afsnittet er en del af podcastserien ”Københavnerhistorier”, som er produceret af historiejournalisterne Dorthe Chakravarty og Sarah von Essen i tæt samarbejde med Københavns Stadsarkiv og Københavns Museum.
Oplev flere aktiviteter om antikken på bl.a. Thorvaldsens Museum, Nikolaj Kunsthal og Københavns Stadsarkiv, læs mere på https://goldendays.dk/program/
K7 – 7 dage, uge 37, op til 27 år, fri entré
Fra 13.-19. september 2021 er der fri entré på 111 museer og udstillingssteder, hvis du er 18-27 år. Besøger du flest, vinder du 7 årskort til dig og dine venner.
#7dageskultur