niko k sep

I krydsfeltet mellem kunst og design udfolder Nikoline Liv Andersen en frodig og detaljerig tekstilfortolkning af Edens Have midt i Nikolaj Kunsthal. De tekstile relieffer og skulpturer fortæller historier om næstekærlighed, frugtbarhed og tro, men også synd, tvivl og fremmedgjorthed.

Udstillingen, der er Nikoline Liv Andersens største soloudstilling til dato, åbner i weekenden. Der er fernisering fredag fra kl. 16-19

Udover sin tematiske optagethed af skabelse og forgængelighed fortæller Eden en personlig historie om at hengive sig til håndværksmæssig perfektionisme. Nikoline Liv Andersen elsker at fortabe sig i faglige teknikker og metoder. Ofte dem der tager lang tid!

Hovedværkerne i udstillingen, der består af en blanding af ældre og helt nye værker, er en kombination af figurative og abstrakte motiver, der blander strik, vævning, patchwork, broderi og tufteteknik. I forlængelse af flere års arbejde med skulpturel beklædning og high end fashiondesign har Nikoline Liv Andersen opbygget en lyst til at arbejde endnu mere med historiefortælling gennem tekstile billeder. Det kommer til udtryk i den aktuelle udstilling. Nikoline Liv Andersen uddyber:

”Jeg har haft en trang til at dykke ned i tekstilet som det grundlæggende kunstneriske element. Jeg vil gerne udfolde værker, som er frodige og detaljerige både i forhold til det visuelle, det tekstile og de teknikker, jeg anvender. Min identitet ligger i hånden.”

Eden kan opleves i Nikolaj Kunsthal fra 4. september 2021 til 16. januar 2022.