davis gal2

Med sin soloudstilling Round in Circles kombinerer den indonesisk fødte kunstner Awang Behartawan erfaringer fra østen og vesten. Budskabet og forståelsen af værkerne ligger dybt i den østlige livsfilosofi, mens strukturen og formsproget mere er præget af vestens logiske tankegang.

Awang tænker i helheder, hvor hændelser og livsvilkår gentager sig gennem generationer og påvirker hele menneskeheden, bare er tidsfaktoren forskudt. Livet vil fortsætte fra fortid til nutid til fremtid og nye generationer vil spejle sig i tidligere. Som udstillingstitlen indikerer Round in Circles - et livshjul eller en cyklus. Livet i Indonesien er præget af forandringer; hvis en vulkan erupterer, går man ganske enkelt i gang med at bygge det ødelagte op med en meget determineret og positiv attitude. Man bliver mødt med et smil og problemerne er ikke så store. En del værker er en parafrase over pandemien. Blomsterne er et symbol på menneskelivet, smukke og graciøse men med kort levetid set i et universelt perspektiv.

davis gal1
Værkerne er bygget op af mange lag i beherskede farver, hvor man aner de bagvedliggende mønstre. Et hvidt net perforeret af huller i forskellige størrelser ligger yderst og skaber en kolossal perspektivisk dybdevirkning. En arkitekttonisk konstruktion af kvadrater væves ind i cirkulære former, som gentager sig og danner en bølgende bevægelse. Fine blomsterornamenter omkranses af net gitre og indbyder til at gå på opdagelse i de mange lag. Alle mønstre er skabt ud fra teorien om fraktaler, hvor gentagelsen og små afvigelser danner en betagende struktur, som også findes i naturen. Awang arbejder gerne med readymades. Genstande han finder og bemaler, hvor de vibrerende mønstre giver genstanden en helt anden funktion. En anden serie, som befæster teorien om fraktaler og gentagelsen, er værkerne skabt udelukkende af lattergaspatroner – Repeating Happines. Et modsætningsforhold hvor rusen eller glæden står overfor skade og ødelæggelse af hjernen. Awang arbejder ud fra en helhedsopfattelse, der skal være balance mellem koncept og virkelighed.

davis gal3
Awang Behartawan ballancerer mellem østen og vesten i mange henseender.
Siden han i 1997 bosatte sig i Danmark har han initieret kulturudveksling mellem sine 2 kontinenter og til trods for 70 års jubilæet for indonesisk dansk venskab og diplomatiske forbindelser ikke er blevet fejret endnu grundet pandemien, skal man ikke være i tvivl om værdien og de stærke intentioner. 5 indonesiske og 5 danske kunstnere deltager i projektet med Awang som brobygger, og er nu er sat på skemaet til sommeren 2022 og 2023 henholdsvis i København og Yogyakarta, kulturbyen i Indonesien.

Awang Behartawan er uddannet på Modern School of Design i Yogyakarta og i dag bosiddende i København. Men han betragter sig som verdensborger for uanset oprindelse har mennesker de samme udfordringer. I dag står vi overfor forurening, coronapandemi og naturkatastrofer. Disse værker skal opfattes som et budskab om sammenhold, forståelse og overlevelse.

Awang Behartawan – Round in Circles
Soloudstilling - maleri
Åbning 12. august kl. 17 – 20
Åbningstale 17:15 H E den indonesiske ambassadør til Danmark Dewi Savitri Wahab
Udstillingsperiode 12. august – 18. september 2021
Artist talk 26. august kl. 17 -19

Bredgade 69
DK-1260 Copenhagen K
+45 26216773
www.davisgallery.dk
Tuesday – Sunday 12 – 5 pm