niko k aug2

Filminnovatøren David Lynch, for hvem netop fotomediet har status af et særligt kunstnerisk frirum. 
Udstillingen bærer titlen Infinite Deep, og den er kurateret specifikt til Nikolaj Kunsthals Øvre Galleri og Tårn. Udstillingen er kurateret af Christian Nørgaard, som har eksklusiv adgang til David Lynchs fotoarkiver. Udstillingen Infinite Deep understøttes af bygningens gotiske stil og kirketårnet, der kan dateres tilbage til 1500-tallet.
Hvor: Øvre Galleri, Tårngalleri, Tårn
Hvornår: 4/9 – 16/1

75-årige David Lynch kendes af de fleste som filminstruktøren bag ikoniske tv-serier og filmproduktioner som for eksempel Twin Peaks, Blue Velvet, Wild at Heart og Mulholland Drive. Men den LA-bosatte filmkunstner udtrykker sig også gennem blandt andet tegning, musikproduktion og fotografi. Sidstnævnte kan opleves når Nikolaj Kunsthal til efteråret byder velkommen til udstillingen Infinite Deep, hvor fotoserierne Factories, Snowmen, Portraits, Nude og Distorted Nudes for første gang vises samlet.

niko k aug1

Ved at opsætte Infinite Deep i Nikolaj Kunsthal, som oprindelig var en af Københavns ældste kirker, udfolder udstillingen et metafysisk univers, som fremkalder en højtidelig, men også intim følelse hos beskueren. Denne mentale oplevelse er et vigtigt element i udstillingen, som netop spiller på beskuerens underbevidsthed og det ikke umiddelbart registrerbare. Den arkitektoniske atmosfære med mange ‘skjulte rum’ og skæve vinkler vil danne en unik ramme for tematikken i udstillingen, som understøttes af bygningens gotiske stil og kirketårnet, der kan dateres tilbage til 1500-tallet.

Infinite Deep er kurateret af Christian Nørgaard, som igennem en årrække har haft eksklusiv adgang til David Lynchs fotoarkiver og derfor mulighed for at kuratere udstillingen særligt til Nikolaj Kunsthal, hvor bygningens gotiske og barokke stil sammen med værkerne udgør et gesamtkunstværk iscenesat af The Tower Prophets (aka Christian Friedländer og Dicki Lakha).