det lil teat3

En kævle fra Kongens Have bliver til Pinocchio.
I sommerens nyfortolkning af Pinocchio på Marionet Teatret finder Gepetto et stykke træ. Han tager træstykket med hjem. Det bliver levende og Gepetto kalder det Pinocchio. Pinocchio gør alt for at blive den dreng, som hans far, Gepetto, drømmer om. Men det er svært at spille fodbold, når man er et stykke træ. Forestillingen foregår i nutiden, og for første gang i Marionet Teatrets historie spiller dukkerne op ad en stor digital skærm. De væsner, som Pinocchio møder, er moderne mangainspireret legetøj.

Den reumert-vindende scenograf Maja Ravn debuterer som instruktør. Maja Ravn er kendt fra de store scener herhjemme og i udlandet for bl.a. Hotel Pro Formas internationale succesforestilling Operation Orfeo samt Et Vintereventyr”på Teater Republique og Et drømmespil på Betty Nansen.

det lil teat1
Forestillingen Pinocchio spilles uden ord og er i stedet båret af de stærke billeder, som Maja Ravn er en mester i. Hun udtaler:
”Det er magisk at arbejde i Marionet Teatrets forvandlingskasse, at lege med perspektiv, nærbilleder, flade og dybde. Det som jeg hele mit liv har eksperimenteret med og undersøgt i stor skala, har jeg formindsket, så det kan rummes i Marionet Teatrets lille kasse. En af udfordringerne ved at arbejde i Kongens Have er, at man hele tiden er i konkurrence med virkeligheden. Folk der cykler forbi, en måge der sætter sig på scenekanten og børn der kaster med frisbee. Man skal lægge sig i selen for at skabe en verden, der kan hamle op med livet udenom teatret.”

det lil teater 2 feb

 

Sommerforestilling reddet i 11. time
Pinocchio er den første forestilling i den nye kunstneriske leder Camilla Hübbes repertoire. Hun glæder sig over, at det i år er lykkedes at vise netop denne forestilling. Marionet Teatret, som er et lille storbyteater, opnåede i sidste bevillingsrunde ikke et tilskud fra Københavns Kommune, der var stort nok til, at teatret kunne spille i sommerferien 2021. Derfor var forestillingen om Pinocchio i overhængende fare. Camilla Hübbe udtaler:
”Jeg kunne ikke holde tanken ud om at gå forbi et lukket marionetteater til sommer. De grønne bænke under kastanjetræerne plejer at være fyldt til bristepunktet med glade og forventningsfulde børn og voksne. Jeg er vokset op på Bredgade og er kommet her lige siden jeg var barn. Marionet Teatret er en del af Københavns sommer-dna. Det er helt uforståeligt, at man har valgt at spare på gratis udendørs sommerteater for børn efter en hård tid med corona”.
Heldigvis lykkedes det i 11. time at skaffe fondsmidler til at holde Marionet Teatret åbent i sommerferien. Både Sportgoodsfonden og Wilhelm Hansen Fonden trådte til og har sikret sommerforestillingen 2021. Således kan teatret endnu engang fylde de grønne bænke med børn og voksne frem til midten af august.

 Medvirkende 

Instruktør: Maja Ravn
Koncept: Camilla Hübbe og Maja Ravn
Scenograf: Maja Ravn
Dukkemager: Paul Arne Kring
Komponist & lyddesigner: Pete Livingstone
Skuespillere/dukkespillere: Rolf Søborg Hansen, Ole Håndsbæk Christensen og Maria Garde

 Varighed: 25 min.

 Forestillingen er fra 2 år og op og kan opleves af alle uanset nationalitet.

 Spilleperioder 

7. juli – 15. august 2021 tirsdag-søndag kl. 14 & 15. Mandag lukket.

 Lidt om den nye leder 

Camilla Hübbes karriere spænder bredt fra chefdramaturg på Det Kongelige Teater til forfatter af tv-dramatik og en lang række børne- og ungdomsromaner. Hendes mål med at blive leder af teatret handler først og fremmest om en passion for at fortælle historier om verden til børn og deres voksne.

 Lidt om den debuterende instruktør Maja Ravn 

Den danske scenograf Maja Ravn har optrådt på store og små scener både nationalt og internationalt. Hun debuterede som 22-årig med scenografien til Hotel Pro Formas Operation Orfeo, som siden blev en international succes. For sin scenografi til Et drømmespil på Betty Nansen Teatret i 2007-2008 modtog hun en Reumert som Årets scenograf 2008. Maja Ravn er kendt for sit arbejdsmæssige parløb med instruktøren Katrine Wiedeman. Sammen har de stået for et hav af opsætninger, - bl.a. Et vintereventyr og Et drømmespil.