den fri juni

Genåbning med performance-installationen RE(W)RITE! af Cantabile 2
Da Cantabile 2 i slutningen af 2019 påbegyndte arbejdet med RE(W)RITE! Celebrating Human Connection som en performance-installation med nye, tidssvarende ritualer, var der ingen, der havde forudset den relevans, som fejringen af menneskeligt samvær ville få, her fem måneder inde i 2021.

Onsdag d. 19. maj genåbnede vi med premiere på RE(W)RITE!. Med en omsluttende scenografi, har Cantabile 2 forvandlet Den Frie til Et Tempel for Vores Tid, et rum for rituelle handlinger, der sætter menneskelivet og fællesskab i perspektiv.

I Danmark har Cantabile 2, med deres ”human specific” metode, som de udviklede tilbage i 00’erne, været frontløber når det gælder udviklingen af inddragende publikumsformater. Med RE(WRITE! Celebrating Human Connection bliver publikumsinddragelsen det element, der driver performanceinstallationen frem. RE(W)RITE! Celebrating Human Connection, spilles to gange om dagen i perioden 19. maj - 12. juni 2021. 
Savner vi nye ritualer, der passer til vores tid?
Ritualer er med til at skabe perspektiv i vores liv. Med ritualer markerer vi et ’før’ og et ’efter’ i afgørende livsfaser, og ritualer binder os sammen som mennesker. Mange antikke ritualer er blevet tabt i vores tid, og af dem, som vi stadig praktiserer, kan for mange føles fjerne og utidssvarende. Cantabile 2 spørger med sin nye forestilling RE(W)RITE!: Kan vi begynde at agere anderledes i vores hverdag ved at skabe nye ritualer i fællesskab?
 
RE(W)RITE! præsenterer 35 nye ritualer
Nullo Facchini, instruktør og kunstnerisk leder af Cantabile 2, har i mange år skabt performances, som gør brug af rituelle elementer. I RE(W)RITE! får ritualet som koncept fuldt fokus. 23 internationale performere bidraget til at skabe de i alt 35 nye publikumsinddragende ritualer. Hvert besøg i RE(W)RITE! er en unik sammensætning af 2-4 ritualer og varer omkring 2 1/2 time.
Enkelte af ritualerne er udviklet i et kunstnerisk samarbejde med Effetto Larsen, Italien og Elephants Laugh, Sydkorea.  

Med Catia Hauberg Engels scenografi – der omfatter hver eneste af udstillingssalene på Den Frie ­­– er der skabt en klar æstetisk ramme om ritualerne. Udstillingsbygningens rum er iscenesat med installationer og et visuelt udtryk, der tydeligt forandres efterhånden som ritualerne gennemspilles med publikums aktive deltagelse og dermed gradvist sætter deres præg på hvert et rum. 
 
RE(W)RITE! er et sanseligt, gådefuldt og udfordrende møde mellem scenekunst, spil-design, billedkunst og menneskets eksistentielle vendepunkter. I RE(W)RITE! fusioneres billedkunstens og scenekunstens mulighed for til fulde at udnytte det virkelige møde mellem mennesker i et fysisk, emotionelt og intellektuelt samvær, der sigter mod at række dybt ind i deltagernes indre.

RE(W)RITE! opføres to gange dagligt (søndage undtaget) fra d. 19. maj til d. 12. juni for op til 27 gæster ad gangen. Det anbefales, at man som gæst kommer igen flere gange, fordi hvert besøg åbner for nye ritualer og konstellationer med de øvrige gæster. Ved tilbagevendende deltagelse kommer man dybere i RE(W)RITE!, og nye døre åbner sig i det rituelle univers. Oversigt over spilledatoer og tidspunkter samt billetkøb kan findes på teaterbilletter.dk. Pressebilletter reserveres hos presseansvarlig på Cantabile 2, Helle Bøgelund: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller +45 28 15 95 43.
 
Natritual
For publikum, der har besøgt RE(W)RITE! én eller flere gange, vil der blive mulighed for at deltage i et natritual. Hemmelige adgangskrav afgør, hvem der er klar til at møde udfordringerne ved at gå dybere ind i det rituelle univers, og dem, der har levet op til adgangskravene, vil blive inviteret til at købe billet til det særlige natritual.
 
Morgenritual
Som en sideaktivitet i relation til RE(W)RITE! tilbydes et morgenritual kl. 9.00-10.15 i perioden fra 21. maj til 12. juni. Det er performancekunstnere fra RE(W)RITE!, der med udgangspunkt i egen praksis står for hver deres morgenritual. Hvert morgenritual har plads til max 20 deltagere.

RE(W)RITE! del af CPH Stage
RE(W)RITE! indgår i programmet for CPH Stage 27.5. – 5.6. 2021, hvor den er udvalgt som én af i alt seks showcases under De Internationale Dage 2. – 4. juni. Den 1. juni gennemspilles en digital liveversion af RE(W)RITE! kl. 13 for inviterede gæster.
 
Cantabile 2
Cantabile 2 er grundlagt i 1983, og har siden 1990 været egnsteater i Vordingborg Kommune, og står bag den internationale scenekunstfestival WAVES Festival.

For mere information kontakt udstillingskoordinator Laura Gerdes-Miranda på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller +45 28 34 82 29