det lil teater 1 feb

Fotocredit: Sine Kristiansen - Marionet Teatret

Marionet Teatret i Kongens Have har sikret sommerens forestillinger
I en hård tid for landets teatre er der en god nyhed fra Det Lille Teater & Marionet Teatret.
Det er på et hængende hår lykkedes for Marionet Teatret i København at rejse fondsmidler nok til at spille to forestillinger i Kongens Have i løbet af sommeren 2021.

Sommeren er reddet, så vi gennem juni, juli og til midten af august kan spille gratis teater for børn og deres voksne.

Teatret blev, som en række andre små storbyteatre i Københavns Kommune, kraftigt beskåret for perioden 2021-24. Efter aflyste forestillinger i 2020 på grund af Corona har det været magtpåliggende for Marionet Teatret at sikre forestillingerne i sommerferien. Wilhelm Hansen Fonden og Sportgoodsfonden er lykkeligvis trådt til i sidste øjeblik og har reddet sommerunderholdningen i 2021 for de kulturhungrende københavnere.
Fra slutningen af maj kan publikum derfor igen sætte sig på de grønne bænke og opleve først en genopsætning af forestillingen ”Fyrtårnet”, som skulle have været vist i 2020 og gennem juli og august en ny opsætning af ”Pinocchio” - den kendte fortælling om dukken, der så gerne vil være en rigtig dreng. Scenografen Maja Ravn får med denne forestilling sin debut som instruktør.
Gratis dukketeater af høj kvalitet i Kongens Have er en af de store københavner-traditioner.
Forestillingerne tiltrækker et trofast publikum, og vi arbejder hele tiden på at invitere nye publikumsgrupper ”indenfor”. Den gratis entré muliggør nemlig adgang til kunsten for alle, uanset baggrund. Årligt har teatret i omegnen af 21.000 gæster.
Selv om forestillingerne nu er sikret i 2021, mangler Marionet Teatret stadigvæk finansiering fra 2022, hvor der indtil videre kun er økonomi til at producere en enkelt forestilling. Teatret håber dog stadig på, at Københavns Kommune kommer til undsætning, så de gratis forestillinger også fremover kan blive gennemført til glæde for havens besøgende.