frihedsmus
Tekst: Connie Christensen - Foto:Helge Ploug Christensen

DET NYE FRIHEDSMUSEUM GENÅBNER

Efter den ødelæggende, påsatte brand, der i 2013 tvang museet til at lukke, har der nu rejst sig et nyt museum, tegnet af arkitekterne Lundgaard & Tranberg.

Heldigvis lykkedes det at redde en del effekter ud af det brændende, gamle museum, og de er nu – samt en del nye – placeret i nutidig museumsform.

Hovedparten af museet ligger under jorden. Her oplever man besættelsestiden fra den 8. april – dagen før besættelsen – frem til befrielsen i 1945, fortalt i scener med lyd og video, hvor 4 modstandsfolk fortæller om de svære valg, de måtte træffe, og de hårde betingelser, der gjaldt, når de bekæmpede nazister og deres medløbere med fare for eget liv.

Museet, hvis formelle navn er Museet for Danmarks Frihedskamp 1940-1945, ligger i Kastellet tæt på Langelinie og Amalienborg. Adressen er Churchillparken 6. Der er åbent hver dag fra 10 til 17.

Frem til 9. august er der takket være regeringens sommerpakke 50% rabat på entrébilletterne, køb gerne på nettet for at undgå kødannelse på stedet. Voksenbillet 95 kr., barn under 18 år gratis, altså nu med 50% rabat.