corona stroget2Tekst: Connie Christensen - Foto:Henrik Ploug

HVAD ER MENINGEN?

Genåbningen af Danmark ruller deruda' – men det er ærligt talt svært at finde rundt i den skov af regler for alt og ingenting, som regeringen trækker ned over vores hoveder. Det er godt at passe på, for virus er ikke helt forsvundet. Og vi passer på – langt de fleste finder det nu helt naturligt at spritte af, holde afstand og lade være med at kramme mennesker, man dårligt kender.

Virus er der stadig, men der er styr på det; smittetrykket er lavt, sundhedssektoren er rustet til at klare en eventuel genopblussen. Selv de gamle på plejehjemmene, som regeringen sparkede til hjørne i flere måneder uden værnemidler, er nu blevet lukket ud af deres ufrivillige fængsel.

Det forekommer derfor overdrevent, at regeringen fastholder en detailregulering med uforståelige og modstridende regler for, hvordan vi må opføre os i det offentlige rum. En politisk demonstration med 15.000 mennesker må gerne finde sted, mens forsamlingsforbudet på max. 50 gælder for de fleste andre forsamlinger. 

De fleste voksne borgere er grundigt trætte af at blive behandlet som børnehavebørn. De fleste voksne borgere er faktisk ansvarlige og i stand til at opføre sig korrekt.