teater rep lolittaFoto: Jennifer Vedsted Christiansen

Lolita for altid

Ny forestilling af powerkvinderne bag Velkommen til Pandora 

Det er den unge piges debut. Hun ved ikke endnu, hvor meget magt hun har. Men tiden går og hun mister sin uskyld, sit udseende, sin krop, sin alder og sin magt. Og vi mister interessen for hende. Hvis bare Lolita kunne være Lolita for altid.

Lolita for altid er en scenekunstnerisk komposition af kunstnerduoen How to kill a dogs egne tekster og sange, der afslører den uro, de farer og de fordele, de oplever ved at iklæde sig den unge piges udseende og adfærd. Forestillingen bevæger sig et sted mellem performance og koncert. Der bliver arbejdet med temaer som køn, krop, identitet og seksualitet. Og med at give den unge pige en stemme, så hun ikke kun er visuelt repræsenteret i kulturen, men selv får lov at fortælle sin historie. Og ja, det er bestemt også en problematik, som mange unge mænd vil kunne spejle sig i.

'Lolita for altid' befinder sig i et performativt felt, hvor der bliver leget med publikums forventninger, og med hvem der har magten til at udsige en sandhed. Den moderne Lolita nægter nemlig at lade sig reducere af blikket udefra. Og insisterer på en seksualitet fyldt af kompleksitet og generøsitet. Velkommen ind i et intimt bekendelsesrum, hvor vi fester ovenpå traumet over at være både en ufrivillig vare og at sætte sig selv frivilligt til salg.  

Lolita for altid er produceret af How to kill a dog, der består af instruktør Jennifer Vedsted og skuespiller og musiker Emma Sehested Høeg. De stod også bag anmelder- og publikussuccessen Velkommen til Pandora, der har spillet på Reaktor, og som var blevet flyttet til Revolver, inden covid-19 nåede at sætte en stopper for dens spilleperiode. Derfor smider vi nogle Velkommen til Pandora forestillinger ind i Lolita for altid’s spilleforløb. 

Medvirkende: Emma Sehested Høeg & Viktor Dahl

Iscenesættelse: Jennifer Vedsted Christiansen
Komponist : Emma Sehested Høeg 
Lyddesign: Viktor Dahl
Scenograf og kostumedesigner: Petruska Miehe-Renard

Premiere onsdag d. 29. oktober kl. 20 på Revolver på Teater Republique.