den fr maj23

Den Frie udstiller Frie Hænder

Periode: 22. april – 28. maj 2023

Den Frie Udstilling er Danmarks ældste kunstnersammen-slutning og har en central plads i dansk kunsthistorie og kulturliv. Sammenslutningen præsenterer hvert år deres værker på Den Frie, og i år er udstillingen tilrettelagt af sammenslutningsmedlemmerne Svend Danielsen, Torben Ebbesen og Lis Nogel.

Under titlen Frie Hænder er sammenslutningens medlemmer og gæsteudstillerne blevet inviteret til at sætte deres finger-aftryk på udstillingsbygningens indre arkitektur og forholde sig til oversete steder som hjørner, gennemgangsrum og and-re områder, hvor værker ikke normalt placeres.

Nina Maria Kleivan og Niels Plenge: Gulliver Ravels

Nina Maria Kleivan og Niels Plenge har på invitation fra Den Frie Udstilling skabt totalinstallationen Gulliver Ravels, som i kan opleves i udstillingsrummet MINUS 2.

Gulliver Ravels består af en stor videoprojektion, der tager afsæt i kapitlet En rejse til Lilliput fra Jonathan Swifts berømte roman Gullivers rejse fra 1726. I Kleivan og Plenges kunst-neriske fortolkning bliver figuren Gulliver et sammensat billede på ekspansionstrang, svigt og skiftende magtforhold. Uden for skærmen folder elementer fra filmen sig ud i en installa-torisk scenografi skabt af reb, trisser, håndtag, lodder og hej-seværk. 

Der er gratis adgang til udstillingen gennem Café Pegasus.

Tekst og foto: Den Frie