bycykler1

Bycyklerne stod her fint foran Københavns Rådhus, så alle de ansvarlige politikere kunne beundre dem hver dag. -men så kom "dagen" og alle tog "løbehjulet".

Københavns store bycykelprojekt er gået konkurs.

Kommunen har spyttet næsten 100 millioner af borgernes penge i ”prestige-projektet” , som skulle opreklamere København som ”verdens cykelby”, før Frank Jensens Tour de France arrangement, hvor man i øvrigt på fransk TV stort set ikke så et eneste billede fra København, der blev kun vist billeder af Storebæltsbroen.

Hvor millionerne til til byens cykelprojekt er blevet af er meget uklart, men direktør for Bycykelfonden Tina Füssel har da modtaget 1 million i løn om året.

bycykler3

Tina Füssel -PR foto fra Bycykelfonden

Cykelfabrikanten mangler stadig næsten 10 millioner for levering af cykler.

Københavns Kommune bevilgede i 2022 yderligere knap 2 millioner til fonden for at indkøbe yderligere 100 bycykler.

Hvorfor mon kommunen ikke har været interesseret i at kontrollere Bycykelfondets- og datterselskabet Bikeshares regnskaber samt deres interne forhold og ansattes relationer.

Bycyklerne kostede borgerne omkring 100.000 kr. stykket og dertil kommer store millionbeløb til anlæg af cykel- standpladserne med el-ladestationer mm..

bycykler2

Man må også spørge sig selv, fvorfoe skulle der være en computer med GPS anordning indbygget på cyklerne, når man jo ved at alle i dag jo stort set har en mobiltelefon med en GPS app.

Efter konkursen blev de lidt over 1000 cykler solgt på aktion for 1 krone stykket.

Hvor har Københavns Kommune været henne i denne sag, for slet ikke at tænke på Teknik- og Miløborgmesteren.

 Tekst og foto: Henrik Ploug