tour1

Tour de France i Gammelholm, Nyhavn og Frederiksstaden
Indre By Lokaludvalg er vært for et offentligt informationsmøde for beboere og erhverv på Gammelholm, i Nyhavn og i Frederiksstaden om afviklingen af Tour de France til sommer.

Tour de France-rytterne skal bl.a. cykle ad Amaliegade, Frederiksgade,  Bredgade, Kongens Nytorv og Holmens Kanal.

Grand Départ Copenhagen og Teknik- og Miljøforvaltningen fortæller om, hvad der skal ske i den forbindelse - i dagene omkring tour-starten den 1. juli.

SE RUTEKORTET:

Rutebeskrivelse
Enkeltstarten starter på Nørre Farimagsgade ved Ørstedsparken, opkaldt efter den berømte danske fysiker, H.C. Ørsted, som i 2020 fejrer 200-års jubilæum for opdagelsen af elektromagnetismen.

Nørre Farimagsgade er ironisk nok navngivet ”Far-i-mag-vejen” – altså en vej, hvor man går i ro og mag. Det bliver alt andet end roligt, når rytterne drøner frem mod første sving, der fører dem hen over Københavns kunstige søer på Dronning Louises Bro.

tour kbh kort

RUTEN I KØBENHAVN

Broen er intet mindre end verdens mest trafikerede cykelstrækning, der passeres af over 40.000 cyklister hver dag.

Efter Søerne drejer ruten til højre af Fælledvej, fortsætter på Blegdamsvej, inden vejen igen går hen over Søerne på Fredensbro.

Ruten drejer til venstre straks efter Fredensbro og følger Sortedams Sø op til Trianglen, der forbinder bykvartererne Nørrebro, Østerbro og Indre By.

Herfra fortsætter rytterne ad Øster Allé langs Fælledparken og forbi Parken Stadium, der er national stadion og hjemmebane for fodboldklubben F.C. København.

To skarpe højresving tager rytter først ud på Jagtvej og derefter ned ad Østerbrogade og Dag Hammerskjolds Allé.

De første 9km foregår således kun på brede veje, hvor der er reelt kun er otte sving, som tvinger rytterne ned i fart.

tour d france2

RUTEN PÅ SJÆLLAND

tour d france3

RUTEN I NORDVEST SJÆLLAND

tour d france4

RUTEN I JYLLAND

tour d france

RUTERNE I FRANKRIG