gal h arne herup

Helth og Heerup

Ejer af Galerie Helth i Sofiegade, Arne Helth, udgav i 1990/91 en bog med 30 af Heerups linoleumssnit. Bogen er en brugsanvisning i tolkning af Heerups symboler, som de blev forklaret Arne Helth af Heerup selv, fortalt i Heerups værksted i forbindelse med trykningen af disse 30 snit i 1990/91.

Henry Heerup, der døde i 1993, fremstillede kunst fyldt med spændende historier. Farver og fantasi og den særlige stil, der var Heerups, satte i høj grad aftryk på kunstnerens samtid. Heerup var en særegen personlighed, hvilket i høj grad kan læses af hans kunst. En del af Heerups malerier og grafik kan stadig opleves og erhverves i Galerie Helth.

gal h herup bar dame

Arne Helth udtaler bl.a. om Heerup: ”Heerups kunst er umiddelbart let tilgængelig, grænsende til barnets leg med tegninger, men Heerup har altid en dybere historie. Han har meget at fortælle beskueren, men det kræver kendskab til Heerups symboler. Han mestrede kunsten at fortælle den let tilgængelige, den umiddelbare og den dybe historie i samme univers. Forståelsen og kendskabet til Heerups symboler giver beskueren fornyede oplevelser ved gensyn af billedet.”