Det Kongelige Teater
Børsen
Carlsbergs heste
Christiansborgs tårn med flag
Gardehusarregimentet til hest
Gefionspringvandet
Den Kongelige Livgarde på Rosenborg
Frederiksholms Kanal
Lurblæserne ved rådhuset

dkt tryllefl

Mozarts Tryllefløjten er en underholdende opera for både store og små, og i hænderne på den internationalt berømte instruktør Barrie Kosky, er der skruet op for fantasi og farver med en eventyrlig, videoanimeret scenografi, som spiller sammen med sangerne på scenen i et visuelt og musikalsk sansebombardement.  

Denne forrygende opsætning af Tryllefløjten har begejstret publikum over hele verden, siden den havde premiere på Komische Oper i Berlin i 2012.

”Vi ville skabe en opsætning af Tryllefløjten, der både kan ses af garvede Mozart-elskere, af operanybegyndere og af alle fra 8-80 år,” fortæller Barrie Kosky om sit arbejde med konceptet til Tryllefløjten, der er blevet til i samarbejde med Susanne Andrade og den engelske teatergruppe ’1927’.

Visuelt spektakulær scenografi
Det er en helt særlig, billedmagisk opsætning af Tryllefløjten, der vil kunne opleves i Operaen. Sangerne er koreograferet til at være en del af den håndtegnede, videoanimerede scenografi. Det unikke, visuelle greb suger publikum ind i herligt bizarre, sjove og imponerende universer inspireret af 20’ernes stumfilm, og karaktererne i Mozarts opera er bygget over stumfilmsstjerner som Buster Keaton og Louise Brooks.

dkt tryllefl2

En eventyrlig opera
Mozarts mest elskede opera handler om Pamina og Tamino, der for at få hinanden og den store kærlighed må gennemgå farlige prøvelser iscenesat af den vise Sarastro. Men hans dødsfjende, Nattens Dronning, spinder sine ødelæggende rænker. Magisk musik fra klokkespil og tryllefløjte tilkalder eventyrlige væsener, der får de unge gennem prøvelserne, og Taminos hjælper, Papageno, får naturligvis også sin Papagena.

Solister, kor og orkester
I de ikoniske roller kan publikum blandt andet opleve Clara Cecilie Thomsen og Louise McClelland Jacobsen alternerende i rollen som Pamina. Gert Henning-Jensen og Jonathan Koppel deles om rollen som hendes elskede pris Tamino. Rollerne som fuglefængeren Papageno og hans Papagena synges alternerende af Palle Knudsen / Fredrik Rolin / Simon Duus / Magnus Berg og Fanny Soyer/ Michaela Šimková. Nattens Dronning deles mellem Rainelle Krause og Svetlana Moskalenko, mens Sarastro synges af Nicolai Elsberg og Morten Staugaard.

En lang række andre solister samt Det Kongelige Operakor og Det Kongelige Kapel med dirigenterne Eivind Gullberg Jensen / Nick Fletcher i spidsen er med til at præsentere Mozarts fantastiske musik.

Foto og tekst: DKT