torvegade butik ny

Ny livsstilsbutik til Christianshavn

I de ikoniske lokaler på Torvegade 38, hvor Røde Kors tidligere lå, slår en ny livsstilsbutik nu dørene op. Butikken vil byde på en perlerække etablerede, danske brands, men håber derudover også på sigt at sælge lokale varer lavet til og af Christianshavnerne. “Vi vil være et livsstilshus for lokalmiljøet”, siger indehaver Helle Wagner.

De orange mure på hjørnet af torvet danner inden længe ramme for en helt ny butik til Christianshavnerne. Den 1. marts slår LOFT by Loftet nemlig dørene op, hvis de får lov, og byder indenfor til et helt nyt koncept, der ikke findes mage til andetsteds på Christianshavn.

På hyldestængerne vil kvindetøj fra brands som Malene Birger, Baum und Pferdgarten og Modström hænge side om side med Stine Goya og Mads Nørgaard, og skomærker som New Balance og Billi Bi vil dele glasmontrene med smykker fra bl.a. Jane Kønig og Maria Black. Men står det til indehaver, Helle Wagner, der oprindeligt stammer fra Aalborg hvor søsterbutikken Loft by loftet, der har 25 år på bagen ligger, stopper diversiteten i brandsammensætningen ikke der:

“Jeg vil lave en butik til Christianshavnere. Jeg håber derfor, at vi med tiden vil få et lille udvalg af varer fra lokale kreative - det kan være kopper fra en lokal keramiker, billeder fra en lokal kunstner eller måske en strik-linje hjemmestrikket af en Christianshavner”, siger Helle Wagner. Butikken er kun 90 m2 så vi kan ikke vise det samme udvalg som butikken i Aalborg, derfor er tanken at man på butikkens webshop butler-loftet kan shoppe via click and collect og afhente sine varer i butikken på Christianshavn dagen efter og stadig få den kyndige vejledning fra personalet.

Og engagementet i lokalmiljøet er ikke helt tilfældigt. Helle Wagner er selv tilflytter fra Aalborg, men efter 20 år på Christianshavn føler hun sig som en del af det fællesskab, kun Christianshavn kan tilbyde.

“Christianshavn er en landsby for sig selv midt i hovedstaden. Her bor vi alle side om side med folk, der ikke ligner os selv, men vi er fælles om vores kvarter, og vi hilser på hinanden, når vi går tur med hundene. Det elsker jeg kvarteret for”, siger Helle Wagner, hvis otteårige datter ligeledes går i skole på Christianshavn.

torvegade butik camilla

Camilla

Sammensætningen af personale er såvel som sammensætningen af mærker i den nye LOFT by Loftet-butik en forlængelse af Helle Wagner selv. Hun har nemlig headhuntet Camilla Nathaliall, som hun kender tilbage fra Aalborg, til at være ny butikschef, og den lokale salgsassistent Ulricha Frida som Helle kender gennem børne og yogahjørnet.

“Camilla og Ulricha er udvalgt med omtanke, for de kommer til at være butikkens ansigt udadtil. Det er vigtigt, at Loft by Loftet er et sted, de lokale har lyst til at komme ind og få en snak og blive inspireret. Til det er der ingen bedre end Camilla og Ulricha, og de glæder sig lige så meget som mig til at slå dørene op”, siger Helle Wagner.

Loft by Loftet åbnede 1. marts, og præsenterer et kurateret udvalg af kollektionerne på butler-loftet.dk.