fiolstrde

SÅ BLEV DET VINTER!

Bedst som man troede, at klimaforandringerne havde lagt frost og sne i graven, kom den kolde vinter buldrende og holder os nu i sit kolde jerngreb. Det er farligt at køre bil, det er dyrt at varme huset op, og det er glat på fortovet mange steder – men børnene morer sig med at kælke, og snart kan skøjterne vel findes frem og gøres klar. Og smukt ser det da også ud med den hvide dyne over landskabet.

Vejret i januar og februar har været det koldeste, der er målt i mange år. Det startede først i januar med temperaturer ned til -12 grader, og kulden fortsatte måneden igennem. Der kom også sne mange steder, og nogle dage fik vi iskold rimtåge. Her i februar er det fortsat med megen kulde, det blev til – 12 grader i Århus og rimtåge, hvilket betød, at deres letbane måtte opgive at køre.

Og vinteren fortsætter med at strenges: I løbet af måneden kan vi se frem til snestorm og temperaturer helt ned til – 15 grader. Så det er på med hue og vanter og husk at fodre fuglene.

Der kommer til at gå nogen tid, førend temperaturen i Danmark kommer over frysepunktet. Lad os håbe, den første forårsmåned – marts – bringer lidt varme med sig.

Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug