konkurser

I 2021 er 981 virksomheder erklæret konkurs i januar, mens der samme tid sidste år blot var 458 konkurser. Det viser en opgørelse, som analysevirksomheden Bisnode har lavet
Det fremstår som resultatet af, at mange virksomheder har kæmpet for at holde sig i live, og nu er der – trods diverse hjælpepakker - ligesom ikke flere muligheder tilbage,

følge opgørelsen har konkurserne især ramt turisterhvervet, mens andre brancher som taxaselskaber, restauranter, tøjbutikker, detailbutikker og virksomheder i oplevelsesindustrien også er ramt.


Byggebranchen har det ligeledes hårdt, hvor der i januar 2020 var 75 konkurser, mens der i år har været hele 127 konkurser i januar måned. Det er en stigning på 69 procent.
At antallet af konkurser vil fortsætte med at stige. Danmarks Statistik registrerede i 2020 i alt 5614 konkurser.

Stigningen kommer, efter vi sidste år så det laveste konkursniveau siden 2015. Det er helt uhørt coronakrisen taget i betragtning.

Vi skubber altså en række konkurser foran os, og derfor kan vi forvente, at vi i de kommende måneder vil se flere gå konkurs.
Men mange af de små og mellemstore virksomhed har få reserver tilbage på kistebunden og må nok snart kaste håndklædet i ringen, nu hvor en ny runde restriktioner og omfattende nedlukninger har ramt dem.
Derfor er det også vigtigt, at samfundet genåbnes, så snart det er forsvarligt, og at kompensationsordningerne ind til da forbedres, for eksempel så kompensation til selvstændige kommer op på niveau med lønmodtagernes.

Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug