hospitals direk

Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug

SYGEHUSDIREKTØRER SPRINGER VACCINEKØEN OVER OG NU KOMMER DET OGSÅ FREM AT LÆGER KOMMER FØR SOSU-assistenter, der ellers er meget udsatte.

Tre direktører fra Herlev/Gentofte Hospital og to direktører fra Sygehus Lillebælt er blevet coronavaccineret, selv om de ikke er i frontlinjen. Surt for de mange endnu ikke vaccinerede pleje- og rengøringsansatte, der tilbringer arbejdsdagen tæt på coronasmittede.

Forklaringen er i begge tilfælde den samme: Vaccinerne var blandet, men de mennesker, der skulle modtage dem, var ikke dukket op på hospitalet. Da vaccinerne er skrøbelige og skal anvendes hurtigt efter blanding, måtte man i hast finde nogle personer på hospitalet, som kunne modtage vaccinen. På trods af, at der var både sygeplejersker, portører og rengøringspersonale på sygehusene – som der jo altid er – gik vaccinen den lige vej til direktionsgangen.

Det er ikke særligt sympatisk, og det er forståeligt, at de ansatte i frontlinjen føler sig trådt på. Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm har da også udsendt en skriftlig påtale til de involverede.