den frie feb21

Grundet den aktuelle nedlukning af kulturinstitutionerne er årets udstilling med Koloristerne desværre aflyst. Men idéerne og den kunstneriske virkelyst bobler stadig. Derfor er en gruppe af udstillingens kunstnere gået sammen om at skabe en alternativ kunstnerisk manifestation på Den Frie Udstillingsbygnings facade.

I løbet af hele uge 4 vil en række af Koloristerne og deres gæster i fællesskab udarbejde en række stor-skala malerier, som efterfølgende vil tildække udstillingsbygningens vægge på ydersiden. På denne måde vil alle interesserede have mulighed for at lægge vejen forbi og få en udendørs kunstoplevelse, der kan sætte kolorit på hverdagen midt i vinter og nedlukning.

Projektet vil tage sit udgangspunkt i et formatmæssigt eksperiment, hvor kunstnerne sammen vil arbejde på værkerne. Den Fries udstillingssale vil blive omdannet til et slags værkstedsfællesskab, hvor de forskellige kunstnergenerationer vil kunne mødes på tværs og lade sig inspirere af hinanden. Da de ikke kan mødes fysisk, vil kunstnerne holde daglige digitale møder, hvor de i fælleskab vil tale om de kommende bearbejdninger af værkerne. Denne arbejdsform afspejler kunstnersammenslutningernes værdimæssige fundament, der altid har været centreret omkring det faglige fællesskab og den kollegiale sparring.

Formand for Koloristerne Carsten von Würden siger om projektet: "Flere undersøgelser har for nyligt peget på at det vi særligt savner her i nedlukningen er kunsten og kulturen. Det fysiske møde med kunsten kan ikke erstattes af en skærm. Efterhånden er vi også så trætte af skærmen allesammen, så med denne manifestation ville vi kunstnere gerne give mulighed for at folk kunne få et fysisk møde med kunsten! Vi er derfor super glade for at kunne give alle der kommer forbi Oslo Plads en kunstoplevelse i gode sikre rammer udendørs, med en gruppe af Danmarks dygtigste malere!"

Det er muligt at opleve manifestationen fra d. 3. - 21. februar

Deltagende kunstnere:
Søren Ankarfeldt, Regitze Engelsborg Karlsen, Christina Hamre, Asger Harbou Gjerdevik, David Noro,Ida Kvetny, Michael Norre, Jakob Oksbjerg, Jon Pilkington, Niels Reumert, Hartmut Stockter, Jørgen Teik Hansen, Carsten von Würden og Maria Wæhrens.

Om Koloristerne:
Sammenslutningen tilhører en af Danmarks ældste kunstnersammenslutninger og har udstillet siden 1932. Det fælles udgangspunkt er arbejdet med sanseligheden i farverne og i formerne, forstået i den bredeste forstand. Det er derudover vigtigt for Koloristerne at afspejle tiden og derfor har gruppen i de senere år inviteret en række nye kunstnere ind i sammenslutningen for at sikre den fortsatte relevans og vitalitet.