mette fredriksen grundl

REGERINGEN BRYDER LOVEN – OG HVAD SÅ?

Ja, det ved vi faktisk ikke. I november måned brød den socialdemokratiske mindretalsregering grundloven i den skandaløse minksag. Der blev begået fejl på fejl alle steder, hvor der kunne begås fejl. Skandalerne hobede sig op, så man til sidst ikke troede, man hørte rigtigt.

Men det eneste, der kommer op til overfladen p.t. er minkene selv, som ved en ”beklagelig fejl” ikke blev forsvarligt destrueret. Pressen gider ikke rigtigt skrive mere om det, der er for længst kommet andre boller på pressesuppen.

Men det kan vel ikke være rigtigt, at vi i Danmark skal have en regering, der bryder loven. En regering, som – når den bliver gjort opmærksom på lovbruddet – ikke straks får stoppet de ulovlige handlinger, men fremturer med at sende Politiet og Forsvaret ud i felten til sages- og forsvarsløse borgere, der mister alt fra den ene dag til den anden. En regering, der nu topper hele det i forvejen talentløse og magtfuldkomne forløb med at ville løbe fra regningen. For nu hedder det sig, at minkavlen – må vi jo forstå – alligevel var for nedadgående. Og vi må også forstå, at når statsministeren på åbent fjernsyn siger, at ”alle mink skal aflives”, er det jo ikke en ordre, men kun en ”opfordring” og som sådan ikke erstatningspådragende for statsministeriet.

Hele denne minksag har på alle måder udstillet en regering, der ikke lytter til nogen, ikke overholder loven, ikke inddrager nogen i Folketinget i en almindelig, demokratisk proces, i det hele taget er ligeglad med alt, når bare den socialdemokratiske betonbastion holdes. Hvor længe vil Danmark tåle sovjetiske tilstande? 
Tekst: Connie Christensen - Grafik: Henrik Ploug