g hus cheeky 3 piger

Cheeky ”Arctic Staycation”.

Så er der igen udstilling i Det Grønlandske Hus, og den løb fra den 12. oktober til den 27.november. Denne gang er det graffitien, som står for skud, og det er de unge kunstnere, der er optaget af denne specielle form for billedkunst, for graffiti er andet en det, vi ser normalt i det københavnske bybillede.

Det må vel siges, at det er Cheeky alias Sacha Malinsky, som er opvokset i Christiania, der har taget denne kunstform med sig til Grønland, hvor hun nu er bosat. Netop graffiti er udbredt i Christiania, og Cheeky har dyrket den, præget, som hun er, af det farverige miljø derude, og af de skarpe streger og den spidsfindige humor, som præger graffiti-miljøet.

g hus cheeky portr malik

Sacha Malinsky arbejder her med maling.

Med en uddannelse fra Kunstakademiets Designskole og senere i Australien, har hun en mastergrad i Visuel Kommunikation.

I Grønland har Cheeky afholdt masterclass med unge grønlandske kunstnere, og de har dannet en gruppe med Inuk Højgaard, Maria Kreutzmann, Christian Fleischer Rex Nivi Lynge og Malik Chemnitz, og de har vel med tilladelse udsmykket mure og gavle i Nuuk med værker, som liver op i bybilledet. Det er dels oplæg til disse værker og fotos af tilblivelsen og de færdige værker, der vises i Det Grønlandske Hus.

g hus cheeky udst

 

Det er en spændende udstilling, som er et besøg værd, og den viser os, at Grønland er et helt moderne land, og det måske både på godt og ondt, men mest på godt, som mere end fuldt kan måle sig med, hvad der foregår her. 

g hus cheeky hipi

Mig forekommer der mærkeligt, at københavnerpressen ikke bringer anmeldelser af det, der foregår i Det Grønlandske Hus, for her er der en virkelig mulighed for at styrke og bringe forståelse for det Rigsfællesskab, vi deler.

 g hus sos flag

Når vi hører om fællesskabet, er det altid noget med USA og Rusland og råstoffer, men sjældent om den kultur, som gensidigt har præget vores unikke samliv.

Flemming Lehrmann