information

Foto af Informations facade i St. Kongensgade.

NYHEDER PÅ LIV OG DØD - ny bog af den prisbelønnede journalist Alex Frank Larsen.

Journalisten Børge Outze, grundlægger af Dagbladet Information, organiserede under 2. verdenskrig en hemmelig nyhedstjeneste, der gik under den strenge tyske censurs radar. Outze og en håndfuld modige kolleger trykte hver dag nyhedsbreve, der blev sendt med posten til læsere i hele landet, smuglet til Sverige og derfra fløjet til England, hvor BBC videreformidlede nyhederne til de allierede. Nyhedsbrevene gik under navnet ”Information” og lagde grunden til Dagbladet Information, som Børge Outze grundlagde den 4. maj 1945.

alex bog

Nyhedsbrevene fortalte den ubehagelige sandhed om tyskernes fremfærd i Danmark – en sandhed, som tyskerne for enhver pris ville skjule. Derfor var det med livet som indsats, at Børge Outze og andre uforfærdede journalister fastholdt den underjordiske nyhedstjeneste. I starten af 1944 må Børge Outze gå under jorden i København, men fastholder sit livsfarlige nyhedsarbejde, indtil Gestapo fanger ham i oktober 1944. I de ni måneder, Outze var på flugt fra Gestapo, måtte han gøre brug af adskillige adresser i København, både til ophold og arbejde. I bogen er beskrevet Outze-ruten i det centrale København. 
outzenBørge Outze

Outzes farlige arbejde, livet og arbejdet under jorden og forbindelsen til modstandsbevægelsen beskrives medrivende af Alex Frank Larsen (som i øvrigt selv har arbejdet adskillige år på Information med Børge Outze som redaktør). Læs bogen, tag den med på Outze-ruten og bliv klogere på en dygtig journalists livsfarlige kamp for – med Outzes egne ord - ”at fortælle Sandheden Morgen, Middag og Aften.” Børge Outze var redaktør på Information til sin død i 1980.

alex eventyrkAlex Frank Larsen der er har skrevet bogen.

Alex Frank Larsens bog ”Nyheder på liv og død” udgives af forlaget Gonzo.