huset magst
Tiden flyver når man har det sjovt, og nu er der gået 50 år, siden hippierne, kunstnerne og aktivisterne fik overdraget en nøgle til et gammelt pakhus i Magstræde af Københavns Kommune.

50-året blev et andet, end vi havde troet. Det blev præget af corona, en længerevarende nedlukning af alle kulturaktiviteter, forsigtig og enormt hygiejnisk genåbning, og nye rammer for at udleve kulturen sammen. Vi overholder selvfølgelig alle retningslinjer ift. Covid-19, både til Husets fødselsdags-program og til vores andre events.
Derfor glæder vi os enormt meget til at fejre Huset og Husets mange fantastiske med-skabere sammen med alle jer!
Fra den 1.-5. september kan du opleve mere end 15 events, hvor vi dykker ned i de 50 år, der er gået i Huset gennem talks, koncerter, filmscreeninger og performances. Vi fejrer hippierne, rødstrømperne, punkerne, pamperne, de skæve, de krøllede og de aktivistiske skabere af Huset.
Igennem sine fem årtier har Huset dannet rammen om markante kulturelle strømninger og aktivisme; fra Projekt Hus, Det Ny Samfund, Rock mod Racisme, Husets Bogcafé og Nå!80 til spillestederne Vognporten, Barbue og Musikcaféen, Teater Plan B og senere Husets Teater, Spisehuset 14, Huset Biograf, og i dag brætspils-succesen Bastard Café – og mange, mange flere.
Derfor har vi stablet dette program på benene, hvor vi dykker ned i de mange gode historier og samler de mange mennesker, der har været og er en del af vores dejlige Magstræde.