villaerTekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug

Mange boligejere venter på at få op mod 20.000 kr udbetalt, og har nu ventet i mange år, fordi Skat ikke fungerer.

En hel del husejere kan heller ikke sælge deres ejendom, fordi en  evt. køber ikke kan få oplyst om ejendomsskattens størrelse.

Den sjette udskydelse af ejendomsvurderingerne kan få konsekvenser og potentielt udskyde den længe ventede skatterereform.

I 2011 var myndighedernes vurdering, at tre ud af fire parcelhuse var ude af trit med de priser, som husene blev handlet til. Og det problem var ikke nyt. Det havde eksisteret siden 2003, hvor Skat overtog opgaven med vurderingen.

Rigsrevisionen - hvis fornemste opgave er at sikre, at den danske stat forvaltes både effektivt og økonomisk hensigtsmæssigt - kom frem til, at de offentlige ejendomsvurderinger var skudt helt ved siden af.

Konkret betyder udskydelsen af ejendomsvurderingerne også, at op mod 800.000 boligejere kommer til at vente på at få i alt 13 milliarder kroner tilbage, som de har betalt for meget i boligskat på grund af forkerte ejendomsvurderinger.

Heller ikke overholdelsen af tidsplanen har været til ug med kryds og slange. Først lød det, at systemet ville være klar i første halvdel af 2019. Men sådan gik det ikke. Først blev det udskudt til slutningen af 2019 - så til sommeren 2020 - derefter til slutningen af 2020 - og nu altså til sommeren næste år.