undervisning i park

Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug

Undervisning i det fri

Endelig er nogle børn kommet tilbage i skole. Undervisningen for de mindste klasser – hvorfor mon de smitter mindre end de større børn? - er blevet genoptaget, men på meget anderledes vilkår. Der skal holdes afstand, der skal vaskes hænder, og der skal sprittes af.

De nye rammer for skolegangen har afstedkommet gråd og tænders – og hænders – gnidsel for mange af de små elever, og dermed også for deres forældre. Billeder af små hænder, der er ved at gå i opløsning af overdreven vask og afspritning, har præget mediebilledet i løbet af den forgangne måned.

Heldigvis har vejret i april måned været med den coronaramte skolegang, og det har i stort omfang været muligt at flytte undervisningen ud i det fri, hvor smitten reduceres. Samtidig giver det både lærere og elever en kærkommen lejlighed til at bevæge sig i frisk luft, noget, noget vi alle sukker efter oven på en lang og våd vinter, oven i købet efterfulgt af ugers indespærring på grund af faren for en smitte, der kom som en tyv om natten, og som man ikke ved meget om endnu. Den smitter åbenbart i flæng, raske og friske kan rammes hårdt over forventning, mens andre kan smittes uden at blive syge.

skoleborn vej

Skolebørn på vandretur med undervisning i naturen.

Det er derfor dejligt, at vi nu i Danmark er ved at få overtaget over sygdommen. Det er godt at være ude i luften, og vi kan sagtens være der, når bare vi overholder de anvisninger, myndighederne giver os, ligesom børnene og deres lærer på billedet. De har flyttet undervisningen ud i Østre Anlæg. Hvorfor mon de store børn ikke må undervises på samme måde?