husm ablekage

Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug

HUSMANNS ÆBLEKAGE

En af de bedste danske desserter – æblekagen. Den smager dejligt, ikke kun efterår og vinter. Og så er den tilmed nem at tilberede.

Man skal bruge følgende til 6 personer:

2 dl rasp

2 dl kokosmel

50 g smør

2 dl piskefløde

husm abler

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Kog frugten til mos, der evt. smages til med sukker. Lad den afkøle. Rist rasp, kokosmel, smør og sukker gyldent på en pande og lad det afkøle.

Pisk fløden stiv. 

Se anretningen på billederne.

husm ablekage laves

I et smukt glas kommes et lag æblemos.

husm ablekage rasp

Så følger et lag rasp, fortsæt til glasset er fuldt.

husm ablekage flodeskum

Endelig kommes et par skefulde flødeskum på, og der afsluttes med ribsgelé.

husm personale marts20

Charlotte, Jhnni (indehaver af Husmann's Vinstue) og Jeannette