tiv h kar sild2

Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug

TIVOLIHALLENS DELIKATE KARRYSILD

Sildefileter anrettet med hjemmerørt karrydressing, hakket rødløg, smilende æg og frisk grønt er Tivolihallens fine bud på den efterhånden traditionelle sildevariant – karrysilden. 

Karrysilden er - trods sit eksotiske krydderi – blevet en ærkedansk frokostret. Den er et frisk pust i den traditionelle, danske frokost, der måske kan blive lidt fed. Den kan tilberedes på utallige måder,

hvad enten man er til mayonnaise, fløde, creme fraiche, æbler i tern, blegselleri, løg m.m. Uanset hvilken variant, man vælger, er den afgørende ingrediens blandingskrydderiet karry, der har sin oprindelse i Indien. Karry er sammensat af mange ingredienser, bl.a. allehånde, safran, kardemomme, kanel, anis, nellike og gurkemeje. Den kloge kogekone Madam Mangor nævner krydderiet i sin kogebog fra 1837, og anvendelsen af karry til sild løftede silden ud af dens kedelige status som hverdagsmad – måske endda fattigmandskost - og ind på det festlige frokostbord. Lad den bare blive der! 

tiv h int sal

Tivolihallens klassiske interiør blev renoveret for et par år siden. Med nænsom hånd er den gamle stil bevaret og ført ind i moderne tid med lydisoleret loft, nyt gulv, hyggelige lamper og antikke fund, der pynter i vindueskarmene.