g hus maleri dec2

Grønlandsk kunst.
Så var der igen fernisering i Det grønlandske Hus i Løvstræde. Den grønlandske kunstner Buuti Pedersen har udstillet sine malerier og akvareller i tiden fra d. 4. december til d. 7. februar næste år, og det er en udstilling, som nok er værd at besøge.

Buuti Pedersen kommer fra Qaqortoq i Sydgrønland, hvor hun har et hus, men hun har også slået sig ned her Rigsfællesskabets sydlige del, nemlig i Faxe Ladeplads. Hendes kunst er repræsenteret mange steder, og det gælder Den danske Ambassade i Riyadh, Leiden Museum i Holland, og det kan undre, at hun endnu ikke er repræsenteret på Statens Museum for Kunst; det er for ringe, men det må komme, og hun er selvfølgelig optaget i Weillbachs Kunstnerleksikon.

g hus isskulpturIskrystal
43 værker er med på udstillingen i Det grønlandske Hus, 40 malerier og akvareller, en meget spændende og smuk isskulptur og to skåle. Flere af malerierne er inspireret af nordlyset, som det udfolder sig deroppe på Grønland, og dem, der har set dette fantastiske spil på himlen over Qaqortoq, glemmer det aldrig.

g hus butii pedersenKunstneren Buuti Pedersen
Hvis man ikke går ind og besøger Det grønlandske Hus, snyder man sig selv for en smuk og enestående oplevelse, og så får man endda chancen for at erhverve et eller flere billeder fra den fine kunstners hånd.
Flemming Lehrmann

g hus maleri dec