leo cohen2

Tekst og foto Flemming Lehrmann

Leonard Cohen var en af tidens store canadiske kunstnere, elsket af en hel verden, og det både som forfatter, digter, og især som sangskriver og sanger. Kunstforeningen Gl. Strand og Nikolaj Kunsthal har slået sig sammen om at formidle udstillingen ”Leonard Cohen, a crack in everything”, og her præsenteres

kunstværker af en række internationale samtidskunstnere, som er inspirerede af Leonard Cohen’s enestående livsværk.

Udstillingerne er i vidt omfang moderne installationskunst, og det kræver en hel del indlevelse i Cohen’s udfoldelser, som man bør stifte bekendtskab med, inden man besøger udstillingerne, og der skal afsættes god tid, for det er ikke noget, man hurtigt kan løbe igennem.

leo cohen4

 

En af de mere spektakulære ting på udstillingen er et klaver med en opbygning af alskens slag højttalere, hvor man ved at trykke på en tangent, får Cohen’s kunst frem, og interessant er også Cohen’s mange selvportrætter.

leo cohen3

Udstillingen er oprindeligt sat sammen af Musée d’Art Contemporain de Montreal, og har siden været flere steder bl.a. i New York, og det må anses for et ”scoop”, at det er lykkedes at få udstillingen til København, hvor den kan besøges frem til den 13. april 2020.

leo cohen1

Åbningen af udstillingen hvor der blev fortalt om baggrunden og idéen bag projektet.