sus breun6

 Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug

Vi præsenterer Susanne Breuning – danser, skuespiller og meget mere

 Et multitalent, sprængfyldt med energi og med et øje på hver finger, når hun i instruerer sine dansere og skuespillere; ikke et forkert trin eller en skæv  håndbevægelse undslipper det skarpe øje.

Susanne forklarer her, at dans og skuespil er en verden, hun kender fra barnsben:

Min mor er Jytte Breuning, som var revydirektør. Hun startede som balletdanserinde på Pantomimeteatret, da hun var 14 år. Siden blev hun skuespillerinde og gift med Knud Pheiffer, som var min stedfar. Jeg har fulgt med i Fiffer-revyerne, ABC-revyerne, og hvad der ellers var. Så blev jeg korpige, kom på Århus Teater og blev engageret fast, blev skuespiller og siden har det bare kørt derudad.”

sus breun4

Når man ser dig optræde, er det som om du mestrer alting: dans, sang, skuespil, revy. Er der noget, der er sværere for dig end andet?

De ting, man har arbejdet med i sit liv, bliver man jo bedre til. Jeg danser stadig, dog ikke cancan! Jeg synger også stadig og spiller revy. De skuespillere, der er ”rene” skuespillere, synes som regel, at revy er frygtelig svært; vi, der spiller revy, har måske også svært ved at spille Tjekhov, men vi kan hver især godt. Det, jeg synes er det sværeste, er TV og film, og jeg laver det næsten aldrig. Det er fordi jeg er vant til, at udtrykket er så stort på teatret, men meget lille på TV og film.”

sus breun5

Du har en cabaretforestilling om Bodil Steen. Hvordan kan det være, at det netop blev hende, du har valgt?

Det var ikke mig, der valgte, men min gode – desværre nu afdøde ven – Torben Sigersted. Jeg var engang ude og synge i De Små Haver, hvor han var blandt publikum. Han sagde til mig: ”Du skal da synge Bodil Steens sange. Skal jeg ikke skrive en forestilling til dig om Bodil Steen?” Jeg kendte godt Bodil Steen, fra jeg var lille pige, fordi hun kom i vores hjem. Så skrev han forestillingen til mig, og jeg har spillet den i mange år.

Med alt det, du har lavet, er der så stadig en ønskerolle, du har til gode?

Jeg har altid ønsket at spille Hello Dolly, men den blev spillet af Lisbeth Dahl og kommer nok ikke op igen. Men det er ikke noget savn! Hver gang, jeg får et nyt projekt, tænker jeg: hold da op, det har jeg aldrig tænkt på, at jeg kom til at lave, hvor er det sjovt. Jeg er glad og tilfreds!”

sus breun2

Susanne Breuning er en rutineret instruktør. Hun har selv medvirket i et væld af musicals og revyer og spillet teater på bl.a. samtlige københavnske teatre. For bare at nævne nogle af de mange forestillinger: musicals som Chicago, Sound of Music, Irma la Douce; Nykøbing Falster-revyen, Tivoli-revyen. Koreografi har hun lavet til forestillinger som West Side Story og Grease samt Tivolis Halloween-forestillinger. Desuden tager Susanne ud i landet og underholder med egne shows.