th oksebryst slut

September måneds mad i Tivolihallen 

September er kommet, og dermed efteråret. Det mærkes allerede på vejret og dagslængden, og man får lyst til ”gammeldags” mad, hjemmelavet og fyldt med smag.

Tivolihallens oksebryst med peberrod og pickles er netop sådan en ret. Kødet er mørt og fyldt med smag, og peberrod og pickles giver luft i næsen.

Vil du selv lave det, gør du sådan her:

Oksebrystet skal simre i en stor gryde med vand ca. 2½ - 3 timer, måske lidt mere, alt efter størrelse, ganske sagte sammen med timian, laurbærblade, løg, gulerødder og persillestilke. Sættes til afkøling og opbevares i køleskab.

Kødet kan serveres koldt med revet peberrod og pickles, og med rugbrød til. Varmt serveres det med flødepeberrod, lune grønsager og aspargeskartofler.

th okseb gryde

Oksebrystet skal simre forsigtigt i gryden med timian, laurbærblade, løg, gulerødder og persillestilke. 2½-3 timer efter størrelse.

Kogt oksebryst med peberrod og pickles er et af de ældste stykker smørrebrød i Tivolihallens historie. Her er oksebrystet anrettet som frokostret, men kan også serveres som varm ret, hvor den serveres med varm flødepeberrod, dampede gulerødder og pastinak, og aspargeskartofler.