ghus aug 3

Tikkili Pjettursson – med Uummannaq i hjertet

 Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har fornøjelsen af at invitere til åbningen af udstillingen ”Tikkili Pjettursson – med Uummannaq i hjertet”, hvor hele 30 af Tikkilis værker er indsamlet og lånt fra institutioner og privatpersoner.

I 2017 fyldte Uummannaq-kunstneren Tikkili Pjettursson 60 år, og i den anledning blev der vist en retrospektiv udstilling af hans værker på Uummannaq Museum i sommeren og efteråret 2017.

Udstillingen er sidenhen vandret videre i Grønland. Senest har den været en stor publikumssucces i kulturhuset Katuaq i Nuuk. Og nu skal den så til København.

ghus aug 1

Tikkili er autodidakt tegner og billedkunstner og har specialiseret sig i portrætter og natur- og landskabsmalerier. De forskønner offentlige bygninger i det meste af Grønland, blandt andet i Det Grønlandske Selvstyres bygninger i Nuuk. Tikkili har også lavet bestillingsarbejde til den danske kongefamilie, Prins Albert II af Monaco og den tidligere generalsekretær for FN Ban-Ki-moon.

ghus aug 4

 

Ferniseringen finder sted fredag den 2. august klokken 17-19 og indledes med en tale af kurator Erik Torm. Talen efterfølges af et musikalsk indslag med Pele Møller og hans søn Glenn Møller.

ghus aug 5

 

Udstillingen ”Tikkili Pjettursson – med Uummannaq i hjertet” vises i Det Grønlandske Hus i København, Løvstræde 6, 1152 København K i perioden 5. august - 27. september 2019 og er åben alle hverdage kl. 10-16.