nk australien1

Australien

Australien, officielt Commonwealth of Australia (dansk: Forbundsstaten Australien), er en forbundsstat i Oceanien. Australien består af kontinentet Australien, øen Tasmanien og omkring 8.000 småøer. Arealmæssigt er Australiens verdens sjette største land. Hovedstaden er Canberra, mens den største by er Sydney.

Australien blev befolket af aboriginerne for omkring 50.000 år siden.

De var opdelt i omkring 250 nationer, da briterne i slutningen af det 18. århundrede koloniserede landet. I 1606 opdagede hollandske søfarere Australien, men først i 1770 gjorde Storbritannien krav på kontinentet.

Den 26. januar 1788 blev straffekolonien New South Wales grundlagt på den australske østkyst. I løbet af de følgende årtier steg befolkningstallet støt. Omkring 1850 havde man kortlagt langt størstedelen af kontinentet, og yderligere fem kronkolonier var blevet oprettet. Den 1. januar 1901 blev de seks kolonier samlet i forbundsstaten Australien.

Australien har siden da formået at bevare et stabilt demokrati, organiseret som et konstitutionelt monarki. Australien har 24 millioner indbyggere, hvoraf hovedparten bor i byer langs østkysten.
Kilde: WikipediaHer er forslag til kort og guider til Australien

Lonely Planet – Sydney Pris: 179,- kr. - www.scanmaps.dk/0400010

Australia Road & 4WD Touring Atlas - Pris: 199,-kr. - www.scanmaps.dk/0400053

Hallwag Australia kort - Pris: 115,- kr. - www.scanmaps.dk/0400075

nk australien boger


Rejsen til Australien

Forbered jer på et af jeres livs største eventyr i landet ”Down Under”. En kør-selv-ferie i Australien åbner op for et væld af oplevelser i vilde naturlandskaber, spændende byer og kæmpe koralrev. Der er mange veje at tage. Hvad for nogen skal dine være? Drømmer du om at køre ad støvede røde veje imens naturen og dyrelivet åbenbarer sig for dig?

Drømmer du om at komme helt tæt på koalabjørne og kænguruer i deres naturlige habitater? Eller er det mere de farverige fisk og koraller i Great Barrier Reef der trækker i dig. Måske er det følelsen af vind i håret, når du kører på motorcykel eller i cabriolet langs Great Ocean Road?

Uanset hvad, du længes efter, så findes det i Australien. Australien er kontrasternes land med ørken og regnskov, civilisation og vildmark med udfordringer og eventyr for alle - uanset alder og ferieønsker. Du kan for eksempel leje en bil eller et motorhome, og dermed få den ultimative frihed.
Kilde: FDM travelLonely Planet's Best of Australia

Dybtgående dækning af de vigtigste seværdigheder såvel som de skjulte perler. Intuitivt organiseret med alle de vigtige oplysninger lige ved hånden. Flot farve layout og brugervenlig med kort og billeder hele vejen igennem. Praktiske planlægnings- og transportværktøjer. Guiden hjælper dig med at skræddersy din tur efter dine personlige behov og interesser for at få mest muligt ud rejsen. Insider tips for at spare tid og penge, undgå folkemængder, og få en hvis potion lokalkendskab. Kulturel indsigt og baggrundsinformation til at sætte seværdighederne og oplevelserne i kontekst og give dig en rigere og mere givende rejseoplevelse (omfatter politik, kultur, historie, landskaber, dyreliv, gastronomi, vin, sport og udendørs aktiviteter). Over 35 farvekort.
Pris: 219,-
www.scanmaps.dk/0400633