Kunstnergruppen K2 – Københavnske kunstnere – har en tysk søstersammenslutning i Stuttgart, [KUN:ST] International

hellig hus ingeborg rorbye

I juni 2019 vil de to kunstnergrupper mødes i en fællesudstilling med temaet Memento Mori i Helligåndshuset på Amagertorv. Memento Mori (“Husk, du skal dø”) har især i middelalderen været brugt til at sætte livet i perspektiv.

På middelalderens kalkmalerier, gravmæler og monumenter ses afbildninger af kranier, skeletter og knogler. Dette skulle huske mennesket på livets skrøbelighed og dødens nærvær. De to grupper har igennem det sidste år arbejdet på værker der illustrerer temaet på mange forskellige måder. 

Gennem flere år har K2 og [KUN:ST] International holdt fælles udstillinger i deres to hjemlande. 

hellig hus kim kartholm

Det er anden gang, K2 inviterer 18 kunstnerkolleger fra Stuttgart til Danmark til den fælles udstilling i Helligåndshuset i København. 

K2-Københavnske Kunstnere er stiftet i 2012 og har 21 medlemmer. K2’s formål er at samle seriøse billedkunstnere i og omkring København, samt gennem fælles udstillingsvirksomhed støtte såvel gensidig inspiration som kreativitet og faglighed. 

hellig hus jeanette elmelund

Helligåndshuset er grundlagt i 1296 og er en af hovedstadens ældste bygninger. Huset var i begyndelsen hospital for fattige og asyl for hittebørn. Det blev i 1400-tallet del af et kloster for den katolske Helligåndsorden og efter Reformationen igen hospital, børne- og tugthus samt kapel. Helligåndshuset er således en meget vedkommende ramme for en udstilling med titlen Memento Mori

Åbningsperiode: 11.–23. juni 2019. Alle dage 11-17, på åbningsdagen kl. 11-20..