helth lasse

Galleriejer Arne Helth t.v. og maler Lasse Broström t.h. med et maleri af Lasse, som udstiller i galleriet. Lasse Broström var konferencier ved dagens arrangement.

NY SPÆNDENDE UDSTILLING ER PÅ VEJ MED NYE

OG KENDTE KUNSTENERE.

DGS – Dansk Galleri Sammenslutning – er en landsdækkende sammenslutning af gallerier i Danmark, 50 gallerier er med. DGS arbejder for at styrke samtidskunsten og værne om de kunstneriske værdier både for kunstnere og kunstkøbere.

Et medlemskab af DGS borger for et højt kvalitetsniveau hos det galleri, der er medlem. En gang om året, den sidste fredag i februar, afholder et af medlemmerne Galleriernes Dag, hvor forståelsen af samtidskunst er i fokus.

helth lasse maleri

Galerie Helth har været medlem af DGS i mange år. Galleriejer Arne Helth uddyber: ”Mange af medlemmerne synes, at det er en sjov idé at holde Galleriernes Dag en gang om året og har allerede meldt sig som nye værter. Når vi her i galleriet afholder arrangementet, sender vi ca. 250 indbydelser ud med posten, andre sætter meddelelser i kunstaviser osv. Der bliver gjort mere og mere for at gøre opmærksom på, at man ikke bare kan blive medlem, man skal ses an. Når et nyt medlem søger optagelse, kommer 2-3 eksisterende medlemmer ud og ser på galleriet og tager bestemmelse om optagelse. Selv blev vi for mange år siden opfordret til at blive medlem, men i dag skal man søge om optagelse. DGS afholder også Art Herning den sidste weekend i januar hvert år, det har nu været afholdt 20 gange, og der kommer normalt mellem 10.000 og 14.000 til Herning i den weekend. Der bliver også solgt rimeligt pænt, vi har solgt bl.a. en Asger Jorn derovre. Vi havde den gode oplevelse, at vi, året efter vi havde solgt Asger Jorn-værket, blev inviteret til middag af køberne, fordi de var så glade for at have fået lov til at købe det. Det var en dejlig oplevelse.”