Bestiarium Groenlandica – de grønlandske mytevæsener rykker ind
gh sermilisuaq

Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har fornøjelsen af at invitere til åbningen af udstillingen Bestarium Groenlandica, hvor du på nært hold kan opleve væsener fra den grønlandske myteverden. 

Udstillingen tager udgangspunkt i illustrationerne fra Maria Bach Kreutzmanns nyligt udgivne håndbog af samme navn, som er et opslagsværk over 67 grønlandske mytevæsener, ånder og dyr. 

I samarbejde med syv andre nordiske kunstnere har hun skabt animationslignende illustrationer, hvoraf 35 er udvalgt til denne udstilling. Baggrunden for håndbogen er Marias mangeårige passion, hvor hun har indsamlet viden om grønlandske mytevæsener, ånder, dyr og deres karakteristika. 
gh sassuma arnaa

At lave monstre og skabninger og lege med deres historier er frihed. Og at udforske monstrene fra vores egen kulturhistorie er at bringe dem til live igen, forhåbentlig lige så skræmmende, som de var dengang - og stadig er,” siger Maria Bach Kreutzmann. 

Kunstnerne bag de udstillede værker er: Agust Kristinsson, Carina Lillegaard Løvgreen, Christian Fleischer Rex, Coco Apunnguaq Lynge, Jonatan Brüsch, Maja-Lisa Kehlet, Maria Bach Kreutzmann og Martin Brandt Hansen. 
gh allaq

Udstillingen ”Bestiarium Groenlandica” vises i Det Grønlandske Hus i København, Løvstræde 6, 1152 København K i perioden 11. april - 31. maj 2019 og er åben alle hverdage kl. 10-16.