rodbedesild

SILD MED SYLTEDE RØDBEDER SERVERET MED ÆG, LØG KAPERS OG DILD
Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug

Blandt de københavnske frokostrestauranter rager Husmanns Vinstue op i særklasse. Ikke fysisk, for restauranten ligger i kælderen i Larsbjørnsstræde 2, og her har den ligget siden 1907, hvor Ernst Carl Husmann havde flyttet sit vinhandlerfirma fra 1888 til Larsbjørnsstræde. Æbler skæres i tern med skræl på, det holder på faconen og giver mere smag.

Til rødbedesild, 4 personer, beregnes:

2 rødbeder, der koges, afkøles, skrælles og skæres i tern

2 æbler, skæres i tern med skræl, 4 fileter af marineret sild, men

andre sild kan bruges, efter smag

Ca. 1 dl. mayonnaise

Sød eddikelage

 

Sildefileter lægges til afdrypning i et klæde i god tid inden brug. Tørres godt af. Det hele lægges sammen i et fad: sild i hele fileter, dressing, sild, dressing, afslut med dressing. Dressinglaget skal være rimeligt tykt, ca. 2-3 cm. Skal stå i køleskab i hvert fald et døgns tid for at trække smag De hakkede rødbeder blandes i dressingen, der røres af mayonnaise, der iblandes en kogt, sød lage, hvor rødbederne har ligget og syltet et døgns tid. Ikke for meget lage, dressingen skal være ret fast. Tilsættes salt og peber efter smag. 

Lagen laves af eddike, der koges op med sukker, nelliker, allehånde, peber og løg.

husmanns disk
En snaps og et godt glas øl må der til den gode mad Rødbedesilden anrettes med rugbrød, dild, ekstra hakkede rødbeder, kapersbær og hårdkogt æg På tavlen over dagens tilbud finder man af og til ekstra retter, som ikke indgår i det normale spisekort. En sådan ret kan være rødbedesild, som er en frisk variant af den klassiske sildemad.