Det går bedre i trafikken

2018 ser ud til at blive et nådigt år i trafikken, måske kan vi endda slå rekorden fra 2012 med 167 trafikdræbte. Det er glædeligt for alle de familier, der bliver slået i stykker, når en i familien bliver dræbt i trafikken, og det er godt for vores fælles økonomi, for trafikdrab og –ulykker koster dyrt. Og selv om vi ikke kommer til at slå rekorden fra 2012, er der grund til glæde, for vi skal ikke mange år tilbage for at finde tal, der var dobbelt så høje eller mere.
ulykke2

Der er flere årsager til, at det går bedre i trafikken, selv om tætheden er steget. Bilerne har fået avanceret sikkerhedsudstyr, vi har lært at bruge selen altid, spritkørsel er dømt ude; men der er en foruroligende tendens til

uopmærksomhed i trafikken, ikke blot blandt bilister, der lige skal tjekke telefonen, have en kop kaffe eller skifte radiokanal, alt imens bilen kører derudad med 110 km i timen. Cyklister fræser afsted med musik i begge ører og mobilen i hånden, for facebook kan ikke vente, til man kommer hjem. Hvordan skal de kunne se eller høre et udrykningskøretøj nærme sig, eller i det hele taget være opmærksom på trafikken?

Ja, vi må godt glæde os over den forbedrede situation, men alligevel – pas på derude, både på dig selv og alle andre.