H. Danielsens Eftf. er  i Hyskenstræde

-og har fine ting.


h dan butik int

Tekst: Connie Christensen - Foto Henrik Ploug

Sølv for samlere hos H. Danielsens Eftf. i Hyskenstræde

 Interessen for smukt, gammelt sølv er stor både herhjemme og i udlandet. Der er generelt i dag en tendens til, at det giver en ekstra værdi til en ting, man erhverver sig, hvis der følger en historie med. Indehaver og ekspert i sølvtøj Jens Kronquist har mange historier at fortælle om de fint forarbejdede

genstande, der trænges om pladsen i den hyggelige butik i Hyskenstræde, hvor man ud over sølvkorpus også finder gamle smykker og porcelæn.

LIDT HISTORIE OM SØLV :

Sølv har længe været anvendt som ædelmetal til fremstilling af kostbare genstande, der afspejlede deres ejers rigdom og status. Smykker og sølvtøj fremstilles traditionelt af sterlingsølv, som består af 92,5 % rent sølv og 7,5 % andre metaller, almindeligvis kobber: Denne legering er hårdere end det rene sølv og smelter ved en lavere temperatur end både sølv og kobber "for sig". En anden tilsvarende sølvlegering er britanniasølv, som indeholder 95,84 % sølv mens de resterende 4,16 % igen typisk udgøres af kobber. En tredje, patenteret sølvlegering, argentium-sterlingsølv, indeholder germanium og er modstandsdygtig over for misfarvning, når det udsættes for ild og/eller høje temperaturer.

Efter mere end 100 år i Læderstræde flyttede H. Danielsens Eftf. for et års tid siden fra Læderstræde til Hyskenstræde.

h danielsen jens

 Jens Kronquist

Har man brug for råd og vejledning om sølvtøjet, måske trænger der til at blive suppleret op i bestikket i takt med familiens forøgelse, måske skal der noget nyt til, i alle tilfælde går man ikke forgæves hos Jens Kronquist.

HUSK: Hyskenstræde 6