- En udstilling af Mâlínanguaq Marcussen-Møller

Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har fornøjelsen af at invitere til åbningen af Mâlínanguaq Marcussen-Møllers udstilling ”Modige mænd og Arktis", der tager udgangspunkt i motiver fra Danmarks-ekspeditionen (1906-08).
broenlund gabrielsen ny

Som oldebarn af ekspeditionsdeltager Tobias Gabrielsen har Malînánnguaq fra barnsben haft en naturlig fascination og nysgerrighed

omkring de store Grønlandsekspeditioner. Netop denne fascination har været drivkraften bag hendes udstilling.

”Jeg er oldebarn af Tobias Gabrielsen, som var med på Danmark-Ekspeditionen, og det var ham der fandt den berømte dagbog af Jørgen Brønlund sammen med Johan Peter Koch. Jeg har hele min barndom hørt om min oldefar gennem min farmor, som var datter af Tobias Gabrielsen, og i den anledning er det mit ønske at lave en maleriudstilling til ære for de modige mænd, der fuldførte kortlægningen af Nordøstgrønland. Netop i år er det 110 år siden at ekspeditionsdeltagerne kom hjem” fortæller Mâlínanguaq.

Udstillingen består af 10 malerier med motiver fra Danmarks-ekspeditionen og 15 værker med farverige motiver fra de grønlandske sagn og myter, samt nogle stykker fra Malînánnguaqs fødeby, den nu nedlagte kulmineby, Qullissat.

Ferniseringen er åben for alle, så tag gerne en ledsager med - vi glæder os til at se jer!

Udstillingen kan ses alle hverdage kl. 10-16 til og med den 1. februar 2019.
Det Grønlandske Hus - Løvstræde 6 -Tlf.:33 91 12 12