berlin mur ny

 Tekst: Connie Christensen - Foto: Henrik Ploug
Berlin fejrer 30-året for Murens fald

Her i november er det 30 år, siden vi så de første fantastiske billeder af euforiske berlinere fra øst og vest, der jublende krydsede den forhadte mur og straks begyndte at rive den ned. Alt skete uden et eneste skud blev løsnet, så meget mere grund er der til at holde fest i byen.

Og fest bliver der. Omkring den 9. november, årsdagen for murens fald. 

De spektakulære billeder vil gå verden rundt, og i godt vejr vil installationen endda kunne ses fra rummet. Da muren faldt for 30 år siden, gik billederne fra Brandenburger Tor også verden rundt. For Tyskland og for verden som helhed var det en vigtig begivenhed og en forpligtelse for fremtiden. Det vil Berlins borgmester også tage op og benytte jubilæet til at vise, at den tyske hovedstad har udviklet sig på værdig måde.

Hele byen vil markere 30-året med udstillinger og events af enhver slags. Det bliver en historisk oplevelse, og der forventes masser af gæster til byen. I dagene omkring markeringen af murens fald strammer det derfor til, hvis man ønsker at bestille hotel for at opleve begivenheden på nærmeste hold.

rigsdagen

Europa fik også en ny hovedstad nemlig BERLIN.